Nova traka do 20. juna

Bez autora
May 20 2010

Potpredsjednik Vlade dr Vujica Lazović i ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar obišli su juče gradilište treće trake u Kokotima nadomak Podgorice. Dužina treće trake je 3.650 metara, a Evropska investiciona banka je obezbijedila kredit u iznosu 1.620.000 eura. Radove izvode Bemaks i Crnagoraput. Od izvođača su dobili uvjeravanje da će radovi biti završeni 10 dana prije roka, odnosno do 20. juna. Sa ovom trećom trakom kompletiraće se obnova puta od Podgorice do Budve, tako što na devet već izgrađenih trećih traka se stvaraju uslovi za potpuni komfor i bezbjedno putovanje na ovoj relaciji. Samim tim i Podgorica iz ovog pravca počinje da lakše „diše”. Ovi radovi potvrđuju da imamo kvalifikovanu i dobru mehanizaciju što za nas predstavlja veliku snagu pred početak izgradnje autoputa Bar - Boljare. Ukoliko saobraćajnu infrastrukturu u Crnoj Gori podignemo na zadovoljavajući nivo - to će biti dodatni stimulans za ekonomiju i za druge oblasti. U svakom slučaju, uticaće i na rast životnog standarda u Crnoj Gori.

Nova traka do 20. junaPotpredsjednik Vlade dr Vujica Lazović i ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija dr Andrija Lompar obišli su juče gradilište treće trake u Kokotima nadomak Podgorice.

Dužina treće trake je 3.650 metara, a Evropska investiciona banka je obezbijedila kredit u iznosu 1.620.000 eura. Radove izvode Bemaks i Crnagoraput.

- Od izvođača smo dobili uvjeravanje da će radovi biti završeni 10 dana prije roka, odnosno do 20. juna. Sa ovom trećom trakom kompletiraćemo obnovu puta od Podgorice do Budve, tako što na devet već izgrađenih trećih traka stvaramo uslove za potpuni komfor i bezbjedno putovanje na ovoj relaciji. Samim tim i Podgorica iz ovog pravca počinje da lakše „diše” - izjavio je Vujica Lazović.

- Ovi radovi potvrđuju da imamo kvalifikovanu i dobru mehanizaciju što za nas predstavlja veliku snagu pred početak izgradnje autoputa Bar - Boljare. Ukoliko saobraćajnu infrastrukturu u Crnoj Gori podignemo na zadovoljavajući nivo - to će biti dodatni stimulans za ekonomiju i za druge oblasti. U svakom slučaju, uticaće i na rast životnog standarda u Crnoj Gori - zaključio je Lazović.

Ministar saobraćaja Andrija Lompar je, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao da će u narednom periodu biti više sličnih poduhvata nego ove godine.

- Osim treće trake u Kokotima, tokom jula biće završen i bulevar dug 6,6 kilometara od Podgorice prema aerodromu - zaključio je Lompar.

On je dodao da će i treća traka kod Zagorka, na putu Podgorica – Nikšić, uskoro biti u potpunosti sanirana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik