Od bespovratnih sredstava EU milion evra za Univerzitet u Novom Pazaru

Bez autora
May 25 2010

Kako je najavljeno, u infrastrukturu Državnog univerziteta u Novom Pazaru biće uloženo približno milion evra iz bespovratnih sredstava Evropske unije. Približno 500 hiljada evra namenjeno je za nabavku opreme za laboratoriju sekundarnih poljoprivrednih proizvoda, 360 hiljada evra za laboratoriju za ispitivanje građevinskih materijala i 145 hiljada evra za računarski centar. Nova oprema i laboratorije omogućiće da se kvalitet nastave i naučno-istraživačkog rada poboljša i da se stvore uslovi za konkretnu saradnju sa privredom. Ovaj najmlađi univerzitet u Srbiji treba da nastavi da se brzo razvija i da bude brend u oblasti visokog obrazovanja. Novi Pazar treba da ulaže u mlade kako bi ih zadržao i dao im šansu da razvijaju svoj grad i zemlju.

Od bespovratnih sredstava EU milion evra za Univerzitet u Novom PazaruKako je najavljeno, u infrastrukturu Državnog univerziteta u Novom Pazaru biće uloženo približno milion evra iz bespovratnih sredstava Evropske unije.

Približno 500 hiljada evra namenjeno je za nabavku opreme za laboratoriju sekundarnih poljoprivrednih proizvoda, 360 hiljada evra za laboratoriju za ispitivanje građevinskih materijala i 145 hiljada evra za računarski centar.

Nova oprema i laboratorije omogućiće da se kvalitet nastave i naučno-istraživačkog rada poboljša i da se stvore uslovi za konkretnu saradnju sa privredom.

Ovaj najmlađi univerzitet u Srbiji treba da nastavi da se brzo razvija i da bude brend u oblasti visokog obrazovanja. Novi Pazar treba da ulaže u mlade kako bi ih zadržao i dao im šansu da razvijaju svoj grad i zemlju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik