Privrednicima nerazvijenih opština 7,39 miliona dinara

Bez autora
May 23 2010

Predstavnici Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština i privrednici tih opština potpisali su ugovore o dodeli sredstava za 31 projekat iz različitih oblasti koji će se realizovati u tim opštinama. Ukupno je odobreno 7,39 miliona dinara koji će se pretežno utrošiti za projektnu dokumentaciju i da su projekti izabrani putem javnog konkursa održanog od 16. marta do 16. aprila ove godine. Za projekat 'Ritam mladih', koji zajedno sprovodi šest opština i cilj mu je podsticanje kreativnosti kod mladih, dodeljeno je 1,5 miliona dinara, koji će biti utrošeni na sam projekat, a ostali će odobrena sredstva uglavnom koristiti za projektnu dokumentaciju. Projekti malih i srednjih preduzeća iz Žitišta, Trgovišta, Lebana, Bele Palanke i drugih nerazvijenih opština odnose se na proizvodnju hrane, obuće, građevinu, turizam i drugo. Vlada Srbije na taj način želi da zadovolji kriterijum pravičnosti, kao i da vrati mlade ljude u nerazvijene opštine.

Privrednicima nerazvijenih opština 7,39 miliona dinaraPredstavnici Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština i privrednici tih opština potpisali su danas ugovore o dodeli sredstava za 31 projekat iz različitih oblasti koji će se realizovati u tim opštinama.

Pomoćnik direktora te kancelarije Edib Kajević kazao je da je ukupno odobreno 7,39 miliona dinara koji će se pretežno utrošiti za projektnu dokumentaciju i da su projekti izabrani putem javnog konkursa održanog od 16. marta do 16. aprila ove godine.

"Za projekat 'Ritam mladih', koji zajedno sprovodi šest opština i cilj mu je podsticanje kreativnosti kod mladih, dodeljeno je 1,5 miliona dinara, koji će biti utrošeni na sam projekat, a ostali će odobrena sredstva uglavnom koristiti za projektnu dokumentaciju", naveo je Kajević.

Projekti malih i srednjih preduzeća iz Žitišta, Trgovišta, Lebana, Bele Palanke i drugih nerazvijenih opština odnose se na proizvodnju hrane, obuće, građevinu, turizam i drugo.

Ministar pez portfelja Sulejman Ugljanin kazao je tom prilikom da Vlada Srbije na taj način želi da zadovolji kriterijum pravičnosti, kao i da vrati mlade ljude u nerazvijene opštine.

"Balkan je siromašan, jer ljudi ne znaju šta hoće, već šta neće. Oni koji znaju šta hoće izaći će iz siromaštva vrlo brzo. Ovo jesu simbolična sredstva, ali radićemo na proširenju fondova", naveo je Ugljanin čestitajući privrednicima na viziji.

Ministar je poručio privrednicima nerazvijenih opština da se udružuju i na taj način ostvaruju veća sredstva kod fondova i veću proizvodnju.

Predstavnica firme "Homolje fungo DOO", koja se bavi sakupljanjem i preradom pečuraka i šumskog voća Marija Stepanović ocenila je da Vlada Srbije više pažnje posvećuje stranim investitorima nego domaćim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik