Za nerazvijene opštine 37,5 miliona dinara

Bez autora
May 20 2010

Ugovore vredne približno 37,5 miliona dinara danas je potpisao Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije i direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin sa predstavnicima 48 nedovoljno razvijenih opština. Ovi ugovori se odnose na izradu projektne dokumentacije za razvojne projekte iz oblasti poljoprivrede, turizma i malih i srednjih preduzeća. Preporučeno je da opštine prvenstveno rade na izradi planskih akata prostornog planiranja, generalnih urbanističkih planova, detaljnih, regulacionih planova i da budu rešeni imovinsko-pravni odnosi kako bi se na taj način stvorili preduslovi za to da domaći i strani investitori ulažu u te opštine. Od 48 pristiglih zahteva na prvi javni konkurs, koji je trajao od 16. marta do 16. aprila 2010. godine, 22 zahteva se odnose na izradu projekata iz oblasti infrastrukture čija je vrednost oko 17,3 miliona dinara. Prema saopštenju, 20 zahteva, vrednih oko 15,9 miliona dinara, odnosilo se na izradu projekata prostornih, generalnih i drugih urbanističkih planova i njihovo usklađivanje sa Zakonom o prostornom planiranju i izgradnji.

Za nerazvijene opštine 37,5 miliona dinaraUgovore vredne približno 37,5 miliona dinara danas je potpisao Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije i direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Sulejman Ugljanin sa predstavnicima 48 nedovoljno razvijenih opština.

Ovi ugovori se odnose na izradu projektne dokumentacije za razvojne projekte iz oblasti poljoprivrede, turizma i malih i srednjih preduzeća. Preporučeno je da opštine prvenstveno rade na izradi planskih akata prostornog planiranja, generalnih urbanističkih planova, detaljnih, regulacionih planova i da budu rešeni imovinsko-pravni odnosi kako bi se na taj način stvorili preduslovi za to da domaći i strani investitori ulažu u te opštine.

Od 48 pristiglih zahteva na prvi javni konkurs, koji je trajao od 16. marta do 16. aprila 2010. godine, 22 zahteva se odnose na izradu projekata iz oblasti infrastrukture čija je vrednost oko 17,3 miliona dinara. Prema saopštenju, 20 zahteva, vrednih oko 15,9 miliona dinara, odnosilo se na izradu projekata prostornih, generalnih i drugih urbanističkih planova i njihovo usklađivanje sa Zakonom o prostornom planiranju i izgradnji.

Takođe, pristigli su i zahtevi za izradu opštinske strategije razvoja Babušnice, za projekat izgradnje sportskog centra i sportske hale u opštinama Bela Palanka i Žitorađa, projekat opremanja škole u Tutinu stolarijom, za izradu studija prelaska toplane sa mazuta na biomazut, kao i studija opravdanosti reciklaže gume u opštini Majdanpek.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik